Tuesday, September 21, 2010

60 Petua Mendapatkan Pasangan oleh Dato' Dr. Hj Mohd Fadzilah Kamsah (Part 2 of 6)


Previous related entry:

60 Petua Mendapatkan Pasangan oleh Dato' Dr. Hj Mohd Fadzilah Kamsah (Part 1 of 6)tulisan italic tu aku punye :)


11. Cinta datang melalui mata lalu turun ke hati. Justeru, perhebatkan hubungan mata secara memandang bakal pasangan dengan penuh kasih sayang.
owh man. tip ni perlu letak last-last sket. =.="

12. Kita boleh berkomunikasi melalui fikiran. Hantarlah kasih sayang dan hasrat murni anda terhadap pasangan dengan gelombang fikiran ini secara berterusan hingga berjaya.
eh ade ke? baru tahu. :) kene belajar nih

13. Ramai yang terlepas peluang dan patah hati sebab lewat menyatakan hasrat kepada bakal pasangan. Perkara yang baik disegerakan (iaitu menyatakan perasaan anda kepada bakal pasangan).
yaaaaaaaaaaaaaa btoooooooooooooooooollllllllllllll :) ermmmm

14. Tidak salah untuk orang perempuan memulakan usaha untuk berkenalan. Orang lelaki akan sentiasa merasakan mereka yang memulakan perkenalan walaupun sebenarnya orang perempuan yang mulakan.
ye lah. laki. ego kan. sape tak tahu. haha

15. Berkomunikasi dengan mesra dan bersemangat menggunakan lidah, mata, hati dan bahasa badan. Elakkan bercakap sambil lewa atau kurang sopan terhadap bakal pasangan.
ok. blom pnah bercakap lagi macam ni. sume cakap atas urusan kerja. cakap dalam tepon je. some day i will :)

16. Berbual dengan pasangan mengenai apa yang dia suka. Beri tumpuan kepada minat dan perasaannya. Elakkan sibuk memberi tumpuan kepada diri sendiri.
apa dia suka? baru kot nak kenal-kenal. hope die suke bersukan jugak :D

17. Layan bakal pasangan dengan mesra seperti kawan lama walaupun baru berkenalan. Bentuk suasana keintiman dengan segera agar bakal pasangan rasa selesa.
okai. :)

18. Makin mudah kita menceritakan hal peribadi yang munasabah kepada bakal pasangan, semakin mudah dia menceritakan hal dirinya kepada kita.
btol. cuti yang lepas penuh dengan perkenalan :)

19. Berdoa dan latih diri agar kita pandai mendampingi orang lain dan seronok untuk didampingi oleh orang lain. Buang perangai yang menyebabkan orang benci kepada kita.
i should find some doa for this. benci? yah ada orang benci perangai aku skang. die je kot benci aku. i can feel that. dan aku tak benci pun die.

20. Beri sayang untuk mendapat sayang. Orang yang masih ada perasaan benci terhadap sebarang orang boleh menyebabkan bakal pasangan benci atau tidak tertarik kepada kita. Justeru buang semua benci.
baiklah =.="

p/s: can i have double personality? i should have that. 

No comments:

Related Posts with Thumbnails